Ζωή Χαρίτου (Διευθύντρια)

Είμαι πτυχιούχος νηπιαγωγός. Με το πέρας των σπουδών μου εργάστηκα για 4 χρόνια ως δασκάλα προδημοτικής τάξης σε κοινοτικό νηπιαγωγείο.

To 1998, μαζί με το σύζυγό μου κ. Χάρη Χαρίτου ιδρύσαμε το νηπιαγωγείο Castello το οποίο διευθύνω. Είμαι μητέρα δύο παιδιών. Η αγάπη μου για τα παιδιά, η δίψα μου για γνώση, η ανάγκη μου για δημιουργικότητα, η επιθυμία να προσφέρω στην κοινωνία , ο ενθουσιασμός μου για αλλαγές και καινοτομίες διοχετεύονται σε μεγάλο βαθμό μέσα από την ενασχόληση μου με το νηπιαγωγείο.

Για μένα το επάγγελμα της νηπιαγωγού δεν είναι μια δουλειά ρουτίνας αλλά είναι ένας τρόπος δημιουργίας και έκφρασης. Παράλληλα έχω πλήρη συνείδηση της μεγάλης ευθύνης του να έχεις στα χέρια σου παιδιά αυτής της τόσο σημαντικής και καθοριστικής για τη μετέπειτα ζωή τους ηλικία.

Το νηπιαγωγείο ως το πρώτο σχολείο οφείλει να παρέχει στα παιδιά το πιο θετικό όμορφο και ζεστό περιβάλλον καθώς και ένα καλά οργανωμένο και πλούσιο σε ερεθίσματα πρόγραμμα.

Μέσα από το όραμά μου για τη δημιουργία ενός σχολείου που να παρέχει το καλύτερο στα παιδιά σχεδιάστηκε και ιδρύθηκε το νηπιαγωγείο Castello. Ένα νηπιαγωγείο που χαρακτηρίστηκε «μοναδικό» και «πρωτοποριακό» στο ξεκίνημα του και στην πορεία δεν έμεινε ποτέ στάσιμο αλλά συνεχώς αναβαθμίζεται και εξελίσσεται..

15 χρόνια μετά, νιώθω μεγάλη ικανοποίηση για τους δεκάδες μαθητές που αποφοίτησαν από το νηπιαγωγείο μας και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που εμπιστεύτηκαν και εμπιστεύονται σε εμάς τα παιδιά τους.

Διευθύντρια