Μέρα βιοποικιλότητας παιδών της Προδημοτικής τάξης του Castello στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Τα παιδιά της Προδημοτικής τάξης του νηπιαγωγείου μας έλαβαν μέρος στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τον Οργανισμό Περιβαλλοντικών Μελετών Τerra Cypria, και το πρόγραμμα Biofor Life  με θέμα: Το φυσικό περιβάλλον της Κύπρου για μαθητές 5-9 ετών: παιγνίδια, διαγωνισμοί και δημιουργικές δραστηριότητες.

 Η Ημερίδα είχε ως κύριο στόχο στην ανάπτυξη της ευαισθησίας μαθητών και μαθητριών για τη βιοποικιλότητα και τη σημασία της για το φυσικό περιβάλλον και τα ενδημικά είδη της Κύπρου.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν  εκθέματα που αφορούσαν ενδημικά είδη του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου (θαλάσσιες χελώνες, ενδημικά πτηνά, πεταλούδες, μέλισσες, μανιτάρια, ενδημικά είδη δέντρων και θάμνων, αγρινό, πανίδα και χλωρίδα, ερπετά) αλλά και τους κυπριακούς υγροβιότοπους. Σημαντική ήταν επίσης, η  βιωματική συμμετοχή των παιδιών σε σειρά δραστηριοτήτων!

Συγχαίρουμε τόσο το  Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και τους άλλους οργανισμούς για την άριστη οργάνωση της ημερίδας  και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετάσχουμε  σε αυτήν.

No Comments Yet.